Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

göz-altı-morluklarının-nedenleri
Google görsellerden alınmıştır.

  Kadın veya erkek fark etmeksizin çoğu insanın sorunudur göz altı morluğu. Farklı sebepleri olan bu morluklar görüntü olarak sizi rahatsız edebilir. Genelde yaşlandıkça derinin incelmesinden kaynaklı olarak kan damarlarının dışarıdan görünmesidir. Bazı durumlarda çocuklarda da bu tür morluklar görmek mümkün olabiliyor. Bilindik önemli sebeplerden birisi yorgun düşmektir. Gün içinde yaşadığınız yorgunluğun ve uykusuzluğun geri dönüşü göz altındaki morluklar olarak beliriyor. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle ilgili olarak yaşananların dışa vurması göz altında olur. Göz çevresi kişini sağlık durumu ve psikolojik halini yansıtan en doğru aynadır.

✪ Göz Altı Morluklarının Nedenleri

  Göz altı morlukları ciddi sorunların habercisi de olabilir. Bu nedenle uyguladığınız yöntemlere ve düzenli hayatınıza rağmen geçmiyorsa doktora danışmakta fayda var.

1) Uzman doktorlara göre demir eksikliği, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da sebep olabilir. 2) Sağlıksız beslenme nedeniyle cilt alması gereken vitaminleri alamadığında da renk değişimi meydana gelebilir.
3) Bunun dışında aşırı tuz tüketen kişilerde göz altı sorunları yaşanabilir.
4) Sigara ve alkol tüketenlerin kanlarındaki oksijen miktarı azaldığından göz altı morlukları belirebilir.
5) Gün içinde az su içme ve yetersiz derecede sıvı tüketimi.
6) Uykusuzluk, geç saatlere kadar oturma ve düzensiz hayat.
7) B, C ve E vitaminlerinin eksikliği göz altında koyu halkalara neden olur.
8) Bazı yiyecek ve maddelere karşı alerjiniz olması (damarlar genişleyerek görünürlüğü artacağından) mor halkalara sebep olabilir.
9) Ucuz ve kalitesiz makyaj malzemelerinin kullanılması.
10) Genetik ve hormonal etkiler.

✪ Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

  Bu sorunu aşmak için öncelikle kaynağı öğrenilmelidir. Eğer genetik bir problem yok ve herhangi bir hastalıkla bağlantısı bulunmuyorsa dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli uyku, bol su tüketimi gibi önlemler alınabilir. Genel sağlığınız ve cildiniz için kullanıyorsanız sigara, alkol ve kahve alışkanlıklarınızdan kurtulmalı veya azaltmalısınız. Gün içinde öğünleri atlamadan yemeniz özellikle de kahvaltıyı düzenli şekilde yemelisiniz. Göz altı morluklarında alınacak sonuç her hastaya göre farklılık yaratacağından kesin çözüm için doğru tespit gerektirir.

Göz Altı Morluklarına Doğal Çözümler
  1. Zerdeçal Maskesi: 1 çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı un, 1 çay kaşığı domates suyu, bir kaç damla limon malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. Göz çevrenize uyguladıktan sonra 10 dakika bekleterek soğuk suyla durulayın. 
  2. Soğuk Uygulamak: Morluklardan kurtulmak için en basit ve uygulanabilir yöntem göz çevresini soğuk su ile yıkamaktır. Yaratacağınız bu şok etkisi kan damarlarının yok olmasına ve morlukların azalmasına yardımcı olur. 
  3. Salatalık Suyu: Gözlerdeki yatıştırıcı etkisi ve soğuk su hissi en etkili yöntemlerden birisi olmasını sağlıyor. Genelde kozmetik ürünlerde salatalık kullanıldığından ne kadar doğru bir yöntem olduğunu anlayabilirsiniz. Salatalığın suyunu iyice çıkardıktan sonra bir pamuk yardımıyla gözlerinize uygulamanız yeterlidir. Bu işlemi düzenli olarak tekrar ettiğinizde bir kaç gün içinde farkı göreceksiniz. 
  4. Nane Maskesi: Bir avuç nane ile yarım limon suyunu kullanacaksınız. Naneleri blender yardımıyla iyice küçülttükten sonra üzerine limonu ekleyin. Bu karışımı göz altındaki morluklara uygulayın ve 15-20 dakika bekleme süresi verin. Aynı işlemi günde 2 kere tekrarladığınızda sonuç hoşunuza gidecek. 
  5. Gül Suyu: Cildiniz için kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden birisidir. Gül suyu yapısı gereği morlukları yok etme konusunda oldukça etkilidir. Bir pamuk yardımıyla göz çevrenize uyguladıktan sonra 15-20 dakika bekletin ve durulayın. 
  6. Papatya Çayı: 2 bardak kaynar suya bir tutam papatya çayını ekleyerek demleyin. Demlenmiş çayın 5-6 dakika kadar ılımasını bekledikten sonra göz altı morluğunuza uygulayın. Diğerleri gibi düzenli olarak uygulandığında etkisini gösterecektir. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.