Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

saç-bakımı-için-bitkisel-çözümler

  Saçlarımız hem kadınlar için hemde erkekler için oldukça önemli. Dış görünüşümüzün en önemli simgelerinden biri ve öz güven kaynağımız. Bu nedenle bakımlarını aksatmamalı ve doğru şekilde ilgilenmeliyiz. Saçla ilgili en yaygın şikayetler kuruması, kırılması, yanması sonucu hasarlanmasıdır. Böyle saçlar da kötü görüntüye neden olur ve sağlıksız olduğunu belli eder. Çoğu insan için saçların yoğunluğu, uzunluğu güzellikleri için çok önemlidir ve aksi durumda endişe vericidir. Kimyasal olarak geliştirilen bir çok formül olmasına rağmen doğa da bulunan yağlar ile etkili bir bakım sağlanabilir. Dolgun ve sağlıklı saçlara kavuşmak için bir avuç para yatırmak yerine doğal yöntemlerden faydalanmak daha iyi olur.

  Saçlarınız için yapacağınız her işlemden hemen sonuç beklemeyin. Saç kaybınız azalsın ve yeni saç kökleri canlansın istiyorsanız parlak ve canlı bir görünüm arzuluyorsanız mutlaka sabır göstererek söylendiği gibi uygulama yapmalısınız. Doğal yağlar kullanarak saçlarınızı daha sağlıklı hale getirmeniz mümkün ama bunun için zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca saçlarınızla ilgili endişelerinizi gidermek için öncelikle cilt doktoruyla görüşmelisiniz. Yapılan incelemelerde herhangi bir sorun olmadığı anlaşılırsa o zaman doğal yöntemlerden faydalanın.

Saç Bakımında Kullanılacak Yağlar

zeytinyağı-saç-maskesi

Zeytinyağı:
  Zeytinyağı sofralarımızdan eksik olmayan şifa kaynağı bir besin. Bu yağı sadece yemekleri tatlandırmak için değil saçlarınızı canlandırmak içinde kullanabilirsiniz. Omega 3 kaynağı bu yağ sayesinde canlı, parlak ve güçlü bir saça sahip olursunuz. 2 adet yumurta ile 4 kaşık zeytinyağını karıştırarak oluşturduğunuz maskeyi saç derisine masaj eşliğinde yedirin. 1 saat kadar bu şekilde bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda saçınızdaki değişimi fark edebilirsiniz. Zeytin yağı maskesi için bir diğer yöntemde su bardağının 4/3 oranında zeytinyağı ile 4/1 oranında bal ekleyin ve saçınıza uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra yıkayarak sağlıklı saçlara kavuşmak adına bu işlemi haftada iki kere uygulayın.

ardıç-yağının-kullanım-alanları

Ardıç Yağı:
  Saçlarınızda derin bir temizlik ve güçlü bir görüntü için ardıç yağı önemlidir. Saçları diplerden tellerine kadar etkili bir şekilde korur ve sağlık katar. Egzama, mantar gibi deri hastalıklarında kullanılan ardıç yağı tüm deformasyonları yok etmeye yardımcı olur. Zeytinyağı veya badem yağı ile birlikte kullanmak daha etkili sonuçlar verecektir. 10 damla ardıç yağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak saç derinize masaj yaparak uygulayın. Başınızı havlu ile sararak 2 saat sonra saçınızı yıkayın ve bu işlemi haftada 2-3 defa yapın. Saç derinizdeki hastalık için ise 10 damla ardıç yağı ile 3 yemek kaşığı jojoba yağını karıştırın saç derinize masaj yaparak uygulayın. 20-30 dakika kadar bekledikten sonra iyice durulayın ve bu işlemi problem düzelinceye kadar 2-3 günde bir uygulayın.

sağlıklı-saç-için-hint-yağı
Hint Yağı:
  Hint yağı saçı nemlendirmek ve beslemek için güçlü bir kaynaktır. Bu yağ ile saçlarınız canlanır ve nem kazanır. Saç dökülmesinde çok etkili olmasa da hasarlı yapının onarılmasında ve kepeğin önlenmesinde etkilidir. Parlak ve kalın telli saçlara sahipseniz bu yağı kullanarak nemlenmesini, sağlıklı uzamasını ve daha az saç kırıklarının olmasını sağlayabilirsiniz. Hafta da bir saçınıza hint yağı sürerek solgun ve güçsüz görüntüden kurtulmanız mümkün.

saça-iyi-gelen-çözüm-argan-yağı

Argan Yağı:
  Argan yağı farklı kullanım alanları ve faydası ile çoğu kişi tarafından bilinir. Saçlar için çok etkili olduğundan çoğu şampuan markasında argan yağlı ayrı bir ürün vardır. Hem doğru beslenen bir saç için hem de kolay şekil alan bir saç için argan yağı mutlaka denenmelidir. Düzenli olarak kullanıldığında kırılmaların önüne geçer ve çevresel etkenlerden daha çok korur. Saçların nem kaybetmemesi için ve elektriklenmesinin yok edilmesi için şekillendirmeden önce argan yağı kullanılmalıdır. Banyodan önce saçınıza uygulayarak bir saat kadar bekleyip yıkadığınızda parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Banyodan sonra uygulamak için saçınızı iyice kuruttuktan sonra argan yağını masaj yaparak saçınızın uçlarına sürerek bakım yapın.
jojoba-yağının-saça-etkileri

Jojoba Yağı:
  Saç derisine ve saç tellerine hızlı bir şekilde nüfuz eder. Kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırır. Cilt için anti-aging özelliği gösterir, çatlakları önler ve ayrıca akne ile sivilceleri geçirmeye yardım eder. A, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içinde barındıran, en çok da E vitamini zengini olan jojoba yağı, antialerjendir. Jojoba yağı ile masaj yapılan saçlarda egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının oluşumları gözlenmez. İçerdiği protein sayesinde yeni saç oluşumu ve hücre yenilenmesi için faydalıdır. Saç bakımını yapmak için öne parmak uçlarınızı jojoba yağına bandırarak kafa derinize uygulayın. Daha sonra da saç tellerinize yağı yedirerek yarım saat beklemeniz yeterlidir. Bu yöntemi haftada 1 veya en fazla 2 kez uygulamanız sonuç almanızı sağlayacaktır.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

1 yorum:

  1. Saç için en faydalısı doğal yağlar hakikaten.KOZMETİK İLAÇLAR kellik yapıyor.Kansere davet çıkarıyor.Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.