Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilecekler

bebek-arabası-özellikleri-nasıl-olmalı

  Bebek arabası deyip geçmeyin. Sadece dört tekerlek ile bebeğinizi taşımak değil mesele. Bu arabalardaki ekstra fonksiyonlar ve edinilmiş tecrübeler hayat kurtaracak tavsiyelerdir. Fiyat olarak pahalı olan bu ürünler aldıktan sonra sizi pişman edeceğine şimdiden bu yazıyı okuyun ve ona göre değerlendirin. Ebeveynler dünyaya bebek getireceğini bildikleri anda her şeyin en güzeli olsun isterler. Bu nedenle de alışverişlerde hem ekonomik hemde göze hoş gelen ürünler tercih edilir.

  Bir bebekten başka hiçbir şey sizi bu kadar mutlu etmiş miydi acaba? Size ait bir parça bu dünyada nefes alacak sizin onunla paylaşımlarınız olacak. Bu hislerle yola çıkıldığında ve lazım olanlar düşünüldüğünde hem keyifli günler hem de harcamalardaki artış sizi bekliyor diyebiliriz. Bebeğiniz için bir ürün alırken mutlaka kalitesine özen gösterin ama markasına takılmayın derim. Bu ürünlerden ilk akla gelen de bebek arabasıdır.

  Bebek arabası konusunda farklı görüşler duymak mümkün. Herkesin kendine göre tecrübesi ve beklentileri vardır. İnternet sayesinde bir kaç tıklamayla bu konudaki yorumları okuyarak fikirler edinilebiliyor. Bu yazıda o fikirlerden derlenmiş ve sizi doğru yönlendirecek ipuçları bulacaksınız.

Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

  • Bebek arabası alırken belli standartlarda olduğunu simgeleyen TS EN 1888 belgesi olmalıdır.
  • Bebek arabalarının en zorlu bölümü açıp, kapatmaktır. Bu nedenle her türlü durumu düşünerek tek elle kolay açılabilen bir model düşünülebilir. 
  • Arabanın yönünü değiştirmek için puseti değiştirmek yerine kolunun pratik şekilde yön değiştirmesi olmalıdır.
  • Toplandığında daha az yer kaplayarak size yerden tasarruf ettirmesi önemlidir.
  • 4 tekerleğinde 360 derece dönmesi arabayı kullanırken büyük kolaylık sağlar.
  • Taşıma konusunda zorluk yaşatmaması için daha hafif ürün seçilebilir.
  • Arabanın altında eşyaları koyacak büyük bir sepet hayat kurtarıcı olacaktır. Bunun dışında ekstra bölmeler olursa daha da iyi olur.
  • Hem sağlam parçalardan üretilmiş olmalı hem de hafif olmalı. Uzun süre kullanılacak bir ürün olduğundan dayanıklılığı gözden kaçırılmamalı.
  • Fren sistemi sorunsuz ve doğru çalışmalıdır. Araba alırken mutlaka fren sistemi kontrol edilmeli ve tek pedalla uygulanan model düşünülmelidir.
  • Bulunduğunuz ortama göre büyük veya küçük tekerlek seçebilirsiniz. Büyü tekerlekli arabalar bozuk zeminde daha iyi performans gösterirken küçük tekerlekli arabalar daha düzgün zeminlerde kullanım kolaylığı sağlar. 
  • Arabanın tentesi tam kapanır özellikte olmalıdır. Yarım kapandığında hem güneşten ve yağmurdan korumaz hemde dikkati daha çabuk dağılır. Arabanızı seçerken tentesinin kapandığından emin olun derim. 
  • Ayarlanabilir pozisyonların çeşitliliği çok önemlidir. Bazı arabalar görüntüsü güzel diye alınır ama uyku pozisyonu almadığından zorluklar yaşatabilir. Bebeğiniz arabada hem oturur vaziyette olabilmeli hem de yatar pozisyonda uyuyabilmelidir. 
  • Arabanın içinde kullanılan malzemenin sırt ve oturma bölümünde dolgusunun pamuklu, yumuşak minderle kaplandığından emin olun. 
  • Garanti süresi ve servis ağının yaygın olması aldıktan sonra elinizi güçlendirir. 

Buraya reklam verebilirsiniz!



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Bebek arabası alırken nelere dikkat etmemiz konusunda bayagı güzel maddeler derlemişsiniz teşekkür ederim bayagı faydalı olur

    YanıtlaSil
  2. Çok önemli bilgiler bir arada editöre tesekkurler

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.