Türk Kahvesinin Sağlığımıza Faydaları

türk-kahvesinin-pek-bilinmeyen-özellikleri

  Telvesi ile ikram edilen tek tür kahve olmasından mı yoksa kırk yıl hatırının olmasında mı bilinmez ama Türk kahvesinin yeri bir başkadır. Hem sohbetimize olan katkısı hemde sağlığımıza olan faydası ile Tür kahvesinin bir çok bilinmeyeni vardır. Kahve içerdiği kafein maddesi sayesinde dikkat artırıcı bir özelliğe sahiptir. Güçlü bir antioksidan olan kahve aynı zamanda E ve B vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineralleri de içerir. Sade Türk kahvesinde 7 kcal kalori, orta şekerli Türk kahvesinde 17 kcal kalori,  şekerli Türk kahvesinde 42 kcal kalori bulunmaktadır. Günde 2 fincan kahve tüketmek sağlık açısından riskli kabul edilmez.

Türk Kahvesinin 5 Faydası
  • Enerji ve zindelik verir.
  • Cildin yaşlanmasını geciktirir ve bütün vücudu serbest radikallerin neden olduğu hastalıklardan korur.
  • Solunum yolu iltihaplarını giderir ve bronşları açar.
  • Bellek güçlendirici etkisi ile zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi yağ yakımını hızlandırır.
  • Özellikle kadınlarda oluşma riski yüksek olan safra taşının Türk kahvesi içmeyenlere göre %25 daha az ihtimal sağlıyor. 
  Türk kahvesinin en önemli faydaları telvesinden gelir. Kahvenin telvesini zeytinyağı ile karıştırarak selülitlere uygulayın ve 5-10 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez yaptığınızda değişim kaçınılmaz olacak.

  Temiz saçınıza kahve telvesini uygulayarak 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su durulayın. Saçlarınız daha parlak ve güçlü olacak.

  Türk kahvesi aşırı derecede tüketilmediği sürece zararlı değildir. Ancak bazı hastalık gruplarında dikkatli tüketilmelidir. Migren ağrılarını tetikleyebilir, ülser hastaları için olumsuz yönü ağır basabilir, yüksek tansiyon hastalarına iyi gelmediği söylenir, hamile kadınların doktor kontrolünde tüketmesi gerektiği söylenir, kalp hastaları sınırlı tüketmelidir çünkü çarpıntı yapabilir. Bunların hepsi genelde aşırı tüketim sonucundaki etkileridir ancak yinede hastalığı olanlar için doktor tavsiyesi almak önemlidir.

✪ Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yöntemi

  İyi bir Türk kahvesinin ölçütü ne kadar köpük barındırdığı ile ilişkilidir. Köpüklü bir kahve için cezveye önce şeker sonra kahve ve son olarak soğuk su eklemelisiniz. Kahveyi pişirmek için ocağa almadan önce karıştırın ve ocağa aldıktan sonra bir daha karıştırmayın.

  Kendi kendine pişen kahveniz kabarmaya başladıktan sonra üzerindeki köpükleri fincanlara aktarın ve kahvenizi 3-4 sn kadar ocakta tutun. Artık kahveyi fincanları yan yatırarak kenarından dökmeye başlayabilirsiniz.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Türk kahvesi sevenler artık faydaları ve zararları konusunda daha bilinçli olarak tüketirler, Emeğinize sağlık.
    Benim türk kahvesi ile aram pek iyi değildir ama Menengiç kahvesini çok severim. Sanıyorum hazır pakette satılanlar türk kahveleri ile karıştırılıyor. Yine de her halükarda güzel oluyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesini pek alışkanlık haline getiremedim ama yazıyı hazırladıktan sonra daha çok dikkat ediyorum. Teşekkürler yorum için

      Sil
  2. İşte molalarda hep içerim hakikaten çok zinde tutuyor.
    Faydalı bilgi için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel faydasını görüyorsunuzdur. Teşekkürler her konuya değinmeye çalışıyorum.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.