Her Eve Lazım Pratik Çözümler

günlük-hayatı-kolaylaştıran-doğal-yöntemler

Hıçkırık Nasıl Kesilir?

  Hıçkırık, diyaframın ani kasılmaları sonucu oluşur ve bazen bir türlü geçmek bilmez. Uzun süren hıçkırık nöbetleri geçiriyorsanız yapılan bu çalışmalar işinize yarayacak. 1 tatlı toz şekeri dilinizin arkasında bekleterek yediğinizde şekerin granüllü yapısı yemek borusunda kısa süreliğine tahriş etkisi yaratıyor ve diyafram'a bağlı sinirleri meşgul ederek hıçkırığı unutmasına neden oluyor. Şekeri hayatımızdan çıkarmak faydalı olacaktır ama böyle hıçkırık nöbetlerinde sığınacak bir liman kabul edebiliriz.

Kırılan Yumurta Nasıl Temizlenir?

  Mutfak kazalarından en çok yapılanı pişmemiş yumurtanın kırılıp tezgah veya zemine dökülmesidir. Çiğ yumurtanın akışkan kıvamı ve jöleli yapısı onu temizlemeyi zorlaştırır ve daha da yayılmasına neden olur. Böyle durumlarda daha fazla alanı kirletmeden pratik bir şekilde temizlemek mümkün. Yumurtanın yüzeyini kaplayacak şekilde tuz döküp 10 dakika bekleyin. Tuz tanecikleri sıvıyı emip hapsettiğinde kağıt havlu veya spatula yardımıyla yumurtayı kolayca temizleyebilirsiniz.

Ağız Yaralarından Nasıl Kurtuluruz?

  Oluşmasında bir çok sebep olan yanak içi, dil ve diş etlerinde meydana gelen yaralar rahatsız edici olur ve bir şeyler yediğinizde acıya dayanmak zorunda kalırsınız. Neyse ki bu yaraların sebep olduğu acıyla başa çıkmak için her evde bulunabilen iki malzemeye ihtiyaç var. 5-6 adet ezilmiş kuru karanfili yarım çay bardağı zeytinyağına atıp bir süre bekletin ve pamuk yardımıyla yaralı kısma uygulayın. Zeytinyağı hassaslaşmış bölgeyi yumuşatırken karanfilin etken maddesi öjenol hem yarayı sterilize edecek hem de ağrıyı hafifletecektir.

Halıların Güzel Kokması Mümkün mü?

  Kullanılmış poşet çayların bir çok farklı şekilde değerlendirmek ve geri dönüşüme kazandırmak mümkün. Çay poşetlerini kurumaya bırakın ve sonrasında içindeki yaprakları çıkartın. Bir avuç dolusu karbonat ve iki çay poşetinden çıkardığınız yaprakları halılarınızın üstüne serpiştirin. 20 dakika bekledikten sonra süpürge yardımıyla karşımı temizleyin. Karbonat ve çay karışımı kötü koku ve kirleri hapsederek halılarınızın çok daha temiz kokmasını ve parlak görünmesini sağlar.

Limon Kabuklarını Nasıl Değerlendirelim?

  Kullandığınız her besinin faydasını gördüğünüz gibi limon kabuklarının da tahmin edemeyeceğiniz işleve sahiptir. Sıkılan limondan arta kalan kabukları güzelce yıkayıp sarı kısımları rendeleyin. Rendelediğiniz kabukları bir havlu üzerinde kuruttuktan sonra buzdolabında ya da derin dondurucu da muhafaza edin. Rendelenmiş limon kabuğunuzu ister yemeklerinizde ister bulaşıklarınızdan çıkmak bilmeyen inatçı lekelerin temizliğinde kullanabilirsiniz. 2 adet taze limon kabuğu rendesi ve bir bardak su karışımı ile fırın ve ocaklardaki kötü koku ve kirlerden arındırabilirsiniz. Diş kanamalarında, diş eti iltihabı ve bazı ağız problemlerinde kurutulmuş limon kabuğundan hazırlanan çayın içilmesi oldukça faydalı olur.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

5 yorum:

  1. harika fikirler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ooo oldukça güzel bir çeşitleme olmuş, bu pratik çözümlerin hepsi de işimize yarar. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce bir kaç yazı daha paylaşmıştım..Bir şeyler buldukça pratik bilgiler paylaşıyorum.

      Sil

  3. Blogunuz oldukça dolu ve profesyonelce sizi takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.