Hayatı Yaşamak İçin Bırakılması Gereken Alışkanlıklar
✪ Sürekli Bir Şeyler Yeme İsteği
Bu alışkanlık kulağa pek yabancı gelmiyor gibi değil mi? Hepimizin yemek konusunda kaçamakları vardır. Daha sonra alınan kilolardan yakınmak ve diyet yapmakta bunun cabası. Sürekli yeme isteği aç olduğumuzdan değil can sıkıntısından veya mideyi alıştırmaktan kaynaklanıyor aslında birazda. Bir diyet türünde az yiyerek sürekli yemek modeli var ama burada diyetisyenler vücut ihtiyacınıza göre ayarlamalarda bulunarak kişiye özel program hazırlarlar. Siz siz olun sürekli bir şeyler yemekten kaçının ve sağlığınızı koruyun.
✪ Uzun Süre Televizyon İzlemek
İşten yorgun geldiğinizde veya bir kaç günlük misafirlikten sonra evinize döndüğünüzde kendinizi kanepede televizyon izlerken bulmaz mısınız? Gerçekten keyif vericidir ama uzun süreler ve her gün bu işi alışkanlık haline getirmek sizi tembelleştirir. Yaşlılığınızda sağlık problemleri olarak size geri dönüş yapar. İşleyen demir pas tutmaz sözümüzden yola çıkarak herkese hareketli, enerjik ve mutlu bir yaşam dileriz.
✪ Kredi Kartı ile Bütçeden Fazlasını Harcamak
Son yıllarda e-ticaret hizmetinin devreye girmesi ve hızlı olması sebebiyle daha da sık kullanmaya başladığımız kredi kartları ile adeta başımız belada. Yaşam şartlarının zorlaşması ve ihtiyaçların artması nedeniyle bütçemiz isteklerimizi karşılamayabilir. İnsanların bilinçlenmesi gereken önemli konulardan biri de atalarımızın ayağını yorganına göre uzat lafının altında yatıyor. Tüketim çılgınlığına son vererek ihtiyacımız kadarına yoğunlaşmak hem huzur verir hem de gereksiz streslerden uzak tutar.
✪ Sigara veya Alkol Tüketmek
Hayatın sonsuzluğu içinde biz faniler için en kötü şey nefes almanın yani yaşamanın kıymetini bilmemek olur. Bu dünyaya bir kere geliyorsunuz ve onu da kötü alışkanlıklar ve yarattığı hastalıklar ile bitirmek ne derece doğru takdirinize bırakıyoruz. Bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz durumunda daha iyi bir bütçeye, sağlığa ve çevreye sahip olabilirsiniz.
✪ Her Randevuya Geç Kalmak
Bu biraz tembelliği çağrıştırsa da aslında tembel insanlar bile bu duruma çözüm bulabilirler. Önceliklerinizi belirleyip, plana tabi tuttuğunuzda geç kalmazsınız. Bir randevuda tam saatinde bulunmak her zaman prestij kazandırır. Uzun süreler birini bekletmek veya kendiniz uzun süreler başkasını beklemek yerine örnek olun ve 10 dk önceden randevunuz da hazır olun.
✪ Sürekli Sahip Olamadıklarınızı Düşünmek
Mutsuzluğun temel dayanaklarından biri de kişinin kendisini sahip olmadığı bir şeyle hayal etmesidir. Düşünsenize Ferrari marka bir arabada kendinizi hayal ediyorsunuz ama gerçekler hiç de öyle değil. Bu sizde depresyon yaratır ve doyumsuzluğa sürükler. Elinizdeki ile yetinmeyi bilmeli ama daha iyi şartlar sağlamak için çok çalışmalısınız. Hayal kurmak güzeldir ama imkansızı zorlamak sadece sizi üzer. Mutluluğunuzun asıl kaynağı sahip olduğunuz sağlığınız, aileniz, eski arabanız, çocuğunuz, küçük daireniz gibi size ait olanda gizli, unutmayın!
✪ Her Şeyi Erteleyerek Strese Girmek
Bu erteleme alışkanlığı da tembellerin icadı sanırım. Şu anı kurtarmak adına gelecek zamanlarını ipotek altında tutmak gibi bir şey. Aslında yapılacak bir işiniz varsa onu zamanında bitirmek sizi rahatlatır, stresten uzaklaştırır. Daha sonra yapmak istediklerinize süre ayarlamanızı sağlar. Her şey üst üste gelirse stres içinde, yarım yamalak ve istemediğiniz gibi sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Şu anın tadını çıkarın ve işinizi de zevkinizi de aklınıza düştüğünde yapın.
✪ Sürekli Yalanlar Söylemek
Bazen hayat kurtaran türden yalanlar vardır ama sonunda mutlaka ortaya çıkar ve sizi zor durumda bırakabilir. Dobra olmak ve aklınızdan geçeni süzgeçten geçirdikten sonra olduğu gibi söylemek sonraki görüşmelerinizde sizi güçlü kılar. Başkasına kendinizi inandırmak ve ispatlamak zorunda kalmak yerine güvenilir biri olmak her zaman sizin değerinizi artırır. Başkalarını kandırmak ve yanlışlara sevk etmek sizi zora sokar. Gelin bundan sonra yalandan değil gerçeklerden güç alın.
✪ Cep Telefonlarına Bağımlı Olmak
Son 10 yılda telefonlara hiç olmadığı kadar yakın olduk. Geliştirilen sosyal medya alanları ve kullanan biz asosyal kitlelerde buna çanak tuttu. Günlük hayatımızın önemli bir bölümünde cep telefonu elimizde olur ve hatta eline telefonla uyuyanlar bile vardır. Zararlı radyasyon etkisi zaten rafa kaldırılmış durumda ama psikolojik ve sosyolojik etkisi yadsınamaz seviyede. Aile bağlarının bitmesi, evliliklerin dağılması, düzensiz hayata sebebiyet ve uykusuzluğa neden olma gibi daha saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlara yol açar.
Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Hiç yorum yok:
YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.