Grip Nasıl Geçer? Gribe İyi Gelen Bitkiler
Grip, havaların soğumasıyla beraber mevsim değişikliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Gribe yakalanan kişiler doktorların verdikleri reçete ilaçları ile çare ararken bazı hastalarda doktora gitmeden kendileri çözmek isterler. En azından çabuk iyileşmek için çeşitli yöntemlere başvurulur. Bulaşıcı bir hastalık olan grip, okula hayatında ve iş ortamında verimi düşürecek özelliğe sahiptir. Hastalık nedeniyle artan şikayetler sizi rahatsız eder ve hayatı zorlaştırır. Hayatın olağan akışını aksatmamak için mümkün olduğunca hızlı şekilde iyileşmek önemlidir.
✪ Grip Olanlar Hangi Yiyecekleri Tüketmelidir?
- Haşlama Balık
- Limon, zencefil, kuşburnu, papatya ve adaçayı
- Portakal ve mandalina
- Sebze çorbaları
- Ballı limon karışımı
- Mantar tüketimi
- Kızartılmadan patlıcan tüketimi
- Kereviz (Sarımsaklı yoğurt ile kullanımı güzel olur.)
- Bağışıklık sistemini güçlendiren taze ceviz ve fındık.
- Pırasa (Çorba veya salatası yapılarak tüketilebilir.)
✪ Gripten Nasıl Uzak Durulur?
- Dengeli ve yeterli beslenme
- Sebze, meyve, et ve süt grubu yiyecekler tüketilmelidir.
- Soğan ve sarımsak tüketerek bağışlıklık sistemi güçlendirilmelidir.
- Tahıl grubundan destek alarak buğday ekmeği tüketilmelidir.
- Kalabalık ortamlarda bulunuyorsanız ellerinizi sabunla yıkamayı ihmal etmeyin.
- Aşırı sıcak ve havasız ortamlarda uzun süre bulunmayın.
- Uykusuzluk ve stres bağışıklık sistemini düşürdüğünden bu sorunlarla baş etmenin yolları aranmalıdır.
1) Ekinezya: Soğuk algınlığı ile savaşmak istiyorsanız en güçlü silahınız bu bitkidir. Hastalığın ilk evrelerinde aktardan veya eczanelerden temin ederek tüketebilirsiniz. Vücut direncini yükselterek oluşturduğu savunma sayesinde hastalığın kısa sürede atlatılmasında yardımcı olur. Sağlıklı bağışıklık sistemi için devamlı olarak evinizde bulundurmanız faydalı olur.
2) Zencefil ve Ihlamur: Daha çok astım, bronşit gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılsa da sakinleştirici ve terletici özelliği ile soğuk algınlığına da iyi gelir. Son yıllarda adını duyuran bir çok bitki olmasına rağmen ıhlamur hala ilk akla gelendir. Soğuk havalarda 3 dakika demlenmiş ıhlamur çayı sizi rahatlatacaktır.
3) Sarımsak: Sarımsağın faydaları anlatmakla bitmez. Şifa kaynağı olan sarımsak kalp hastalığı, kanser gibi ciddi hastalıkların yanında grip gibi hastalıklarında ilacıdır. 3-4 diş çiğ sarımsağı domates çorbası ile tüketerek soğuk algınlığı için girişimde bulunabilirsiniz.
4) Zerdeçal: Griple birlikte boğaz ağrısı ve öksürükle de boğuşmak zorunda kalanlar zerdeçalın iyileştirici özelliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Zerdeçalda bulunan kurkumin maddesi ve diğer uçucu yağlar boğaz ağrısı, öksürük benzeri belirtileri hafifletmek için harekete geçer ve durumun kötüleşmesinin önüne geçer. Bir bardak ılık süte bir iki tutam zerdeçal ekleyerek bu baharatın nimetlerinden fayda sağlayabilirsiniz. Süt sevmeyenler zerdeçal çayı ile de olumlu sonuca ulaşabilirler. Zerdeçal çayı için 4 fincan suyu kaynatın. Bu suya 1 yemek kaşığı toz zerdeçal katın ve 10 dakika boyunca demlenmesi için bekleyin. Çayınıza ılıdıktan sonra bir tatlı kaşığı bal ekleyip biraz da limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Bal, bağışıklık sistemini korur, antibakteriyel ve mikrop öldürücü özellikleri de bulunmaktadır. Hazırladığınız çaylara veya sütünüze ekleyeceğiniz bir kaşık bal hastalıkla savaşma gücünüzü arttıracak, boğazı yumuşatmaya ve mikropları öldürmeye yardımcı olacaktır. Ancak balı bir yaşın altındaki çocuklara vermeyin ve kaynar sıcaklıktaki içeceklerle asla karıştırmayın. İçeceğinizin bir süre ılımasını bekleyin. Aksi takdirde balın toksik özellikleri ortaya çıkabilmektedir.
5) Nane Çayı: Nane ve limon ikilisi ülkemizde hastalıklarla savaşmakta genel kaide olmuştur. Balgam söktürücü özelliği ile rahatlama sağlar. Piyasada satılan hazır nane çayını kullanabilirsiniz. Taze nane yapraklarını doğrayarak sıcak su da demledikten sonra da grip için kullanabilirsiniz. Naneyi ıhlamur ile kullanarak ateşli hastalıkların giderilmesi ve migren ağrılarında da kullanabilirsiniz.
6) Portakal-Elma Çayı: Öksürük ve ses kısıklığı için iyi bir karışımdır. Vücut direnci ve sindirim sistemi için faydalıdır. Bu çayı aynı zamanda bulantı ve kusma durumlarında da kullanabilirsiniz. Öksürmeye başladığımda elmayı kaynatarak iyi geldiğine şahit oldum. Portakal ve elma ile hastalığa karşı daha dirençli olacaksınız.
7) Ebegümeci Çayı: Enfeksiyonlara karşı büyük etkisi olan çay öksürüğe, burun akıntı ve kanamasına iyi gelir. Solunum sistemi problemlerine ve bronşit, faranjit gibi hastalıklara kaşı koruyucudur.
8) Kuşburnu: Yüksek miktarda C vitamini içerdiğinden vücut direncini artırmak için tüketilmesi gereken bitkidir.
Bitki çayları doğal olarak ilaç gibi görülse de bazı yan etkileri olabilir. Bitki çaylarının içeriğini okumadan hemen içmeyin. Özellikle ilaç kullananların doktorlarına başvurmadan bitki çayı tüketmesi sakıncalı olabilir. Bunun dışında hamilelik döneminde bu tür çayları içmeden önce yine mutlaka doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Grip nasıl geçer ilaçla 7 günde ilaçsız bir haftada :D .Şaka bir yana ben bu maddelere bir yenisini daha eklemek istiyorum Ayvadane denilen bir ot var grip olmaya yada hafif bir kırgınlık halinde bu otu kaynatıp içmeniz halinde mükemmel bir tesir gösteriyor.Kullananlar etkisini benden daha iyi bileceklerdir diye düşünüyorum.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)
YanıtlaSil:) Ben hiç duymamıştım ama etkisi varsa deneyebilirler tabi. Yazıya destek veren yorumunuzdan dolayı teşekkürler
YanıtlaSil