Yazılara Yorum Almanın 6 Yolu

Yazılara-yorum-almanın-6-yolu

  Blog yazarları veya sitelerinde blog bölümünde bilgi paylaşanlar içerikler hazırlayarak geri dönüş almak isterler. Yazdıklarının ne kadar başarılı olduğunu ve gelen tepkileri merak etmek doğaldır. Ne var ki her yazar istediği kadar yorum almaz. Bu da yazıların üst sıraları hedeflemesinde ve alexa sıralamasının yükselmesinde katkı yapmaya yetmez. Başarılı blog sayfası kaliteli içerikler üreten ve karşılığında çok yorum alarak sosyal platformlarda konuşulandır. Yazılarınıza yorum almamak motivasyon kaybına ve yazarlıktan uzaklaşmaya neden olabilir. Ne kadar yazarlığı sevdiğiniz için yapıyor olsanız da herkes rakamların artışına ve istatistiklere özen gösterir. Peki o kadar emek vererek hazırladığınız içeriklere nasıl daha fazla yorum alırsınız.

1) Az da olsa çok da olsa veya konuyla alakasız da olsa gelen yorumlara cevap vermeyi ihmal etmeyin. Gelen ziyaretçiyi kendinize bağlamanın en kolay yolu yorumları cevaplamaktır.

2) İçerik hazırlarken merak uyandıran ve makaleyi özetleyen başlıklar seçmelisiniz. Sorunları ve çözümleri anlaşılır bir şekilde sıralı olarak verin. Ziyaretçileri yazıya dahil ederek sorular sorun ve fikirlerini alın. Konuyla alakalı yorumlar mutlaka gelecektir.

3) Blog yazarlığını kalıcı arkadaşlık veya tanınırlık açısından geliştirmek isterseniz siz de başkalarına yorumlar yapın. Blog yazarlığında yazılı olmayan kuraldır iadeyi ziyaret. Böylece internetten arama yaparak gelen ziyaretçi yorumlarından başka kendi çevrenizden gelenler de olur.

4) Yazılarınızın altında yorum formunu kullanmayı ihmal etmeyin. Yorum formunu renklendirerek veya bazı şartlar getirerek yorum yapılmasını zorlaştırmayın. Yapılan yorumlarda belirlediğiniz kurallar varsa kısaca belirterek yorum kaldırma yöntemine gerek bırakmayın.

5) Başka blogları takip ederek veya internette araştırma yaparak fikir alınabilir ancak bilmediğiniz konu hakkında içerik hazırlamak sizi zor durumda bırakır. Kafasına takılan bir soruyu yorum yaparak size ileten ziyaretçinize cevap verecek kadar bilginiz olmalıdır. Böylece her üretilen çözüm size artı puan ve yorum olarak geri dönecektir.

6) Sayfanız için yorum eklentilerinden faydalanabilirsiniz. En çok yorum yapanları veya en son yorum yapanları göstermek başarılı blog sayfalarında adını geçirmek isteyenler için fırsattır. Ya da bugüne kadar ki toplam yorum sayısını gösteren eklentiler kullanın.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Mükemmel yazı olmuş bunları mutlaka deniyicem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, seo ile alakalı yazılarımı takip edebilirsiniz.

      Sil
  2. En çok yorum yapanlar uygulaması var mı önerdiğiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresinize kod gönderdim en kolay şekilde kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Mailiniz geldi teşekkür ederim. Kod çok yavaşlatıyor sayfa açılışını o yüzden hemen kaldırdım. :)

      Sil
    3. Evet yavaşlatabilir, daha iyisini bulursam mail atarım.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.