Doğal Yöntemlerle Hızlı Saç Uzatma

hızlı-saç-uzatmak-için-ipuçları

  Saç uzatmak ne güzel fikir değil mi? Bazıları keşke saçım olsa da geç uzasa diye düşünse de çok gür saçı olup şekilden şekle sokanlar da yok değil. Biz saçı olup da hızlı uzatmak isteyenler için yöntemler anlatmak istedik. Kısa saçlarınızdan sıkıldınız ve hemen uzamasını istiyorsunuz. Bu şip şak olacak şey değil ama doğru hamlelerle normalden daha hızlı uzamasını sağlayabiliriz. Burada maksadımız sadece saçı uzatmak değil aynı zamanda da saçı besleyerek sağlıklı hale getirmek.

Bu yöntemler herkes için aynı etkiyi gösteremeyeceğinden herhangi bir alerjik olasılık düşünülerek doktora danışılarak uygulanmalıdır. 

1) Yeşil Çay: İçerken sağlığını gördüğünüz bu çay saçlarınız içinde anahtar konumda. Bunun için yapmanız gereken 1 poşet yeşil çayı iki bardak sıcak su içinde 7-8 dakika bekletin. Yeşil çay ılıdıktan sonra sürün ve bir saat açık şekilde bekletin ardından soğuk su ile durulayın. Her duş aldığınızda bu yöntemi deneyebilirsiniz.

2) Zencefil: Kafa derisinde kan dolaşımını artırdığından saç uzatma konusunda maharetlidir. Zencefili soyduktan sonra rendeleyin ve kafa derinize uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz. Haftada iki kere bu yöntemi deneyebilirsiniz.

3) Toz Biber: 1 çay kaşığı toz biber ile 2 yemek kaşığı zeytin yağı karışımını özellikle saç derisindeki incelmenin daha belirgin olduğu bölgelerde kafa derisine uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayabilirsiniz. Bu işlemi ayda 1 veya 2 kez yapmanız yeterlidir.

4) Havuç: Havuç tüketerek de hızlı saç uzaması için etkilidir. Ancak 1 orta boy havucu rendeledikten sonra kafa derisi üzerine uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez bu yöntemi kullanabilirsiniz.

5) Patates: A, B ve C vitamini içeren patates saçlarınız için besleyici bir sebze. 1 adet patatesi rendeleyerek ve blender'dan geçirerek suyunu çıkarın. Bu suyu kafa derinize uyguladıktan sonra 15 dakika bekletin. Saçınızı şampuanla yıkayarak arındırabilirsiniz. Patates suyunu her yıkamada kullanabilirsiniz.

6) Badem Yağı: Badem yağını saça uygulamak oldukça basit. Duştan yarım saat önce saç dipleri de dahil olmak üzere badem yağını saçlarınıza güzelce yedirin. Bone ile saçlarınızın üstünü kapatın ve daha sonra ılık su ile yıkayın. 
  Badem yağını duştan sonra da uygulayabilirsiniz. Nemli saçlarınıza birkaç damla badem yağını sürün. Durulama gerektirmeyen bu yöntem aynı zamanda saçları dış etkenlere karşı da korur.Badem yağının bir başka özelliği ise kirpikleri ve kaşları besleyerek uzatmasıdır. Temiz bir rimel fırçası ya da kulak çubuğuyla kirpik ve kaşlara uygulanan badem yağı kısa sürede daha güzel kaş ve kirpiklere sahip olunmasını sağlar.

7) Argan Yağı: Fas'ta yetişen bir ağacın tohumlarından elde edilen argan yağı A, C ve E vitaminleri içerir, omega 9 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından da zengindir. Saçtaki deformasyonların giderilmesinden hızlı uzamasına kadar bir çok faydası olur. Saçlarınızı yıkadıktan sonra nemli haldeyken argan yağını saçlarınıza yedirin. Az miktarda kullanmak yeterlidir, fazla kullanılan argan yağı saçlarda yağlı bir görüntüye neden olur.

8) Susam Yağı: E vitamini yönünden zengin olan susam yağı saçların hızlı uzamasını sağlar ve saç diplerinde oluşan mantar hastalığı ile kepek sorununu da çözer.
Susam yağını saçınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. Haftada bir yada iki kere saç diplerinize susam yağı ile masaj yapın. Bir saat kadar bekletin ve ardından ılık su ile saçlarınızı temizleyin.
Hızlı Saç Uzatmak İçin İpuçları
  • Sağlıklı beslenme ile vücudunuza doğru ve gerekli besinleri verdiğinizde karşılığını hem genel sağlığınız olarak hem de saç sağlığınız olarak geri alırsınız. 
  • Maşa ve saç düzleştirici gibi ısı ile çalışan aletler en büyük düşmanınızdır. İstediğiniz gibi görünmek için kullandığınız bu aletler verdikleri ısı ile saçınıza zarar verir. Mecburi durumlarda en minimum düzeyde kullanmak şartıyla sorun çıkarmayabilir ancak saçınızı uzatmak ve sağlıklı kalmasını istiyorsanız bu işlemlere ara verin. 
  • Nemi saçınıza hapsetmek için duştan sonra bir kaç saniye boyunca saçınıza soğuk su tutun. Böylece olası yıpranmaların önüne geçer ve saçınıza sağlık katarsınız. 
  • Saçlarınızı yıkarken aşırı hareketlerden ve saç derinizi sert şekilde yıkamaktan vazgeçin. Saçlarınızı yıkarken masaj yaparak temizleyin ve daha yumuşak hareketlerle duşunuzu alın. 
  • Saçlarınızı at kuyruğu şeklinde sıkıca bağlayarak saç diplerinize zarar veriyorsunuz. Saçınızı toplamanız gerekiyorsa daha gevşek bir şekilde tutturun. Gece uyurken saçlarınızı açarak uyumanız saçlarınızın kırılmasına ve ezilmesine engel olarak gücünü korumasına yardımcı olur. 



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Her şeyin en güzeli doğal olanı
    Doğal süreçler zarar da vermiyor.
    Güzel bilgileri listeleyen editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. kızım taktı kafaya bu işe ben ona okutayım bari ...teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç uzatmak ve saçı sağlıklı bir şekilde korumak için biraz da sabır gerekiyor, umarım her şey istediği gibi olur.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.